webb, webshop, cart, kundkorg

Kundkorg

Web

- Det måste inte vara några krusiduller

Kunden

Crimson

Crimson är ett professionellt fotolabb & digitalt tryckeri. Deras kunder sträcker sig från den enskilde fotoentusiasten till stora utställare och museer.

Projektet

2014 - 2015

Att skapa en gemensam kundkorg för alla produkter från olika webbtjänster, som tidigare hanterades som separata transaktioner. Lösningen skulle även underlätta hanteringen av frakt och leveranser.

Arbetet

Web

I ett team på två jobbade jag med arkitektur, flöde och design. Jag lämnade Sublime text 3 för att testa och bli kär i PhpStorm. Som superfärsk att designa genom kod blev jag genast blixtförälskad i SCSS och att jobba med flexbox. Vi använde Git för verisionshantering.

webb, webshop, mavbook, kundkorg
webb, webdesign, pattern library, kundkorg
Responsivitet

Då denna målgrupp uteslutande jobbar med bild och grafik var det ingen svår nöt att knäcka vilken responsiv metod vi skulle ha, dvs, desktop-first.

Moduläritet

Detta projekt var ett i ledet av många kommande för samma kund så det var viktigt att lägga en bra grund för vidareutveckling och anpassning.

Popup-fönster

För att undvika att besökaren skulle tappa bort sig i det mest kritiska steget, dvs, bekräftelse av köp, genom sidomladdningar används överhängande popups. Olika varianter skapades för att hantera olika utvägar.

webb, login, popups, kundkorg

RWD

Desktop-first

webb, webshop, responsiv, kundkorg

Summering

Det här var ett av det första stora projekten där jag hade en betydande roll gällande design och flöde. Utöver att det var fantastiskt roligt var det även extremt intressant och utvecklande. Det visade sig tydligt att uttrycket "learning by doing" sägs alldeles för lite.

Projekt

Lite av varje

delad datorskärm med hemsida och kod
tryckt stilguide

Menyer

Ilustration, Print

grafisk design, trycksaker, menyer
illustration, grafisk formgivning, trycksaker, mässmaterial
webbapp på laptop
layout och illustration till omslag
webbapp på imac
omslag annons i cap och design magasin

Säg hej

+46 (0)70 3987 208hej@kajsaunge.se