work in progress, skiss och koncept

Reprint

Web

- Vi behöver ett enkelt verktyg för snabb ombeställning

Kunden

Crimson / B2B

Crimson är ett professionellt fotolabb & digitalt tryckeri. Deras målgrupp sträcker sig från den enskilde fotoentusiasten till stora utställare och museer.

Projektet

2014

Ett litet projekt med endast två inblandade, en långt erfaren utvecklare samt jag, som då var hyperfärsk på front. Målet var att snabbt få fram en app som skulle underlätta processen för ombeställningar. Ett inlogg, ett formulär, thats it.

Arbetet

Web

Efter feedback på skisser för flöde och design byggde vi en prototyp, som vi senare kunde bygga vidare på. Det var snabb utveckling med direkt implementering vilket var kul och mycket lärorikt.

webdesign, sök och formulär
Responsivitet

Ja det är väl en självklarhet idag. En app av denna omfattning är inte svår att göra responsiv, även om det var tydligt att målgruppen nästintill uteslutande skulle sitta på en desktop. Jag såg ingen mening att inte skapa förutsättningarna för att möjliggöra en mobil upplevelse.

Minimalt

Att skala av kan vara en utmaning. Att skapa något som säger väldigt lite med ett språk som brukar ha väldigt mycket att säga, det är en ännu större utmaning. Att utamingar är kul är det ingen tvekan om.

work in progress, browsertesting

Summering

Projektet genomfördes smidigt, speciellt med tanke på rookiestadiet jag befann mig i, och blev klart på kort tid. Det var riktigt kul att jobba med ett så litet projekt då resultatet av arbetet visade sig både tydligt och snabbt.

Projekt

Lite av varje

delad datorskärm med hemsida och kod
tryckt stilguide

Menyer

Ilustration, Print

grafisk design, trycksaker, menyer
illustration, grafisk formgivning, trycksaker, mässmaterial
webbapp på laptop
layout och illustration till omslag
webbapp på imac
omslag annons i cap och design magasin

Säg hej

+46 (0)70 3987 208hej@kajsaunge.se