wireframe, webbskiss

wwl

Orderhanteringssystem

- Enkelt & funktionellt med syfte att effektivisera

Kunden

Crimson

Crimson är ett professionellt fotolabb & digitalt tryckeri. Deras kunder sträcker sig från den enskilde fotoentusiasten till stora utställare och museer.

Projektet

November 2015 - Januari 2016

Det behövdes ett verktyg för att lägga in färdiga ordrar i ett system, som dessutom skulle underlätta för personalen att sedan hitta och lämna ut.

Arbetet

Internt system

Tillsammans med en systemutvecklare projektledde jag det hela och höll möten och feedback-sessioner med berörda. Vi tog vi fram ett koncept, en design och tillslut en helhetslösning. Här blev jag introducerad för Subverion som verisionshantering.

Tre olika användare

Neutralt | In i systemet | Ut ur systemet

webdesign
kajsa unge designmönster
Användare

För att hantera och dela in systemets olika funktioner skapade vi tre olika lägen, eller användare. Ett neutralt att utgå ifrån, ett för att peta in ordrar i systemet och ett för att lämna ut ordrarna till kund.

Visuell design

De tre olika lägena tilldelades olika färger och symboler, dels för att hålla dem isär och dels för att underlätta förändringen för anvandarna. Då färg och form i stort redan var etablerat ökade utrymmet för att fokusera på funktion. Personligen gillar jag att jobba varierat så det var riktigt kul att få koncentrera mig lite mer på de tekniska bitarna.

Fokus på funktionalitet

Det fanns möjlighet att peta in en hel del bonusfunktioner i systemet - filtrering för att t.ex. få fram och hantera daterade ordrar, göra bulk-mailutskick, statistik och omsortering och framförallt att förenkla hanteringen av utlämningen av ordrar, vilket skulle öka servicen.

Även ett fysiskt system

Vi behövde även lösa frågan om den fysiska hanteringen av ordrarna och systemet. Vi byggde en dynamisk hylla för att produkterna, som varierar i storlek från klassiska 15x10 cm fotokopior till riktigt stora monterade konstverk, skulle få plats.

hylla för ordrar
website på imac
webbapp palett

Summering

Den största utmaningen var att projektleda ett sådant här projekt som skulle innebära en stor förändring för de inblandade. Jag lärde mig att avväga input och feedback, återkoppla till rätt person, i rätt läge, för projektets skull.

Projekt

Lite av varje

delad datorskärm med hemsida och kod
tryckt stilguide

Menyer

Ilustration, Print

grafisk design, trycksaker, menyer
illustration, grafisk formgivning, trycksaker, mässmaterial
webbapp på laptop
layout och illustration till omslag
webbapp på imac
omslag annons i cap och design magasin

Säg hej

+46 (0)70 3987 208hej@kajsaunge.se